Information overflow

24.03.09 at 22:54 2 kommentarer

_44287245_brainactivitysplcredJeg lider en sakte død, drukningsdøden. Jeg drukner i informasjon. På  jakt etter interessant stoff til oppgaven leser jeg side opp og side ned med faktastoff og refleksjoner – og jo mer jeg leser desto flere lenker finner jeg til nye interessante artikler. Hyperlenker var og er genialt, men samtidig gjør det at informasjonvolumet der ute i cyberspace blir så enormt.  Det å kunne sortere ut og gjøre seg nytte av den informasjonen man finner er kanskje den viktigste egenskapen man kan og må ha i dagens informasjonssamfunn.  Dette er et aspekt jeg savner i diskusjonen rundt læring – jeg mener at det ikke holder å finne informasjon, man må kunne gjøre nytte av den også. Jeg føler at ordtaket  «han så ikke skogen for bare trær» kan passe godt – slik føles det gjerne når man surfer rundt på nettet. For øyeblikket har jeg så mye data å prosessere at synapsene i hjernen er nær et bristepunkt – jeg kjenner nesten hvordan min personlige harddisk begynner å gå varm og skjønner det er på tide å gå offline og prøve noen timer i en mer analog tilstand.

Advertisements

Entry filed under: Privat. Tags: , , , , .

Fri programvare Streaming

2 kommentarer Add your own

  • […] Noe vi alle vet er at informasjonsmengden på internett er enorm (se også innlegget Information Overflow)- og en av utfordringene er å kunne validere den informasjonen man finner, med andre ord å være […]

  • […] i innhold/informasjon som er tilgjengelig gjør nesten at hjernen går i sjokk (se innlegget Information Overflow). Når mer innhold blir tilgjengelig gratis vil vi kanskje betale for andre verdier i stedet, f.eks […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,288 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: